Vitorlázás

Már rendelhető a Class 30 One Design

Az előzetes tervezési tanulmányok fázisának lezárultával megkezdődik a Class 30 építésének előkészítése. A részletes kiviteli tervek kidolgozása folyamatban van, ezek márciusnak végére készülnek el. Az új Class 30-as két különböző specifikációt kínál majd: egy Club és egy One Design változatot, ahol a Club a képzés, a tanulás és a versenyzés eszköze az offshore versenyeken. Az

A zöld küllő lett az év madara

A zöld küllőt választották az év madarának a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazásán. Az Év madara akció 1979-ben indult és célja a természetvédelmi problémákkal érintett fajok bemutatása a társadalom számára – adta közre az MTI. Az internetes szavazáson a legtöbb voksot a zöld küllő kapta, így idén ez a faj az év […]

Balaton-szentelés vízkeresztkor Balatonlellén
None
Újévi köszöntő Gerendy Zoltántól, az MVSZ elnökétől
Újévi köszöntő Gerendy Zoltántól, az MVSZ elnökétől
Reklám
Mi történt a hajóosztályokban? Beszámoló a B25-ösöktől
A 2021-es év volt a B25 osztály első aktív éve
Ez történt a hajóosztályokkal: Remek év a J24 osztályban Kékszalagos meglepetéssel
Remek évet zár a magyar J24-es osztály 2021-ben
Hajó készült a legendás kisbuszból

A Volkswagen Transporter ikonikus első generációját a Lazzarini Design alakította át hajóvá. A luxusjachtokban utazó cég Floating Motors néven indított startupot, amelynek lényege, hogy legendás járművek formavilágát ültetik át az általuk tervezett hajókra. A Volkswagen kisbusz mellett olyan különlegességek szerepelnek, mint a Jaguar E-Type, a Citroen „kacsa”, de készült hajó Elon Musk Cybertruckjából is. Az

Idősektől és apartmanból is lopott a keszthelyi nő
Meglopta idős áldozatát, majd visszatért hozzá és meg is verte az a 46 éves keszthelyi nő, akinek letartóztatását az év utolsó napján rendelte el a bíróság nyomozási bírója.
Hangtálfürdő a Balaton közeli jurtában
Lakás, nyaraló, múzeum, meditáló hely? A Balatonnál is egyre népszerűbb elődeink praktikus, hordozható lakása, a kerek jurtasátor.
Traccsparti Csányi Sándorral
None
Traccsparti Borbély Alexandrával
None
Traccsparti Dolák-Saly Róberttel
None
Nagy Bendegúz Világkupa győztes!
Az ománi ifjúsági világbajnokság után nem sok pihenőt engedélyezett magának a balatonfüredi BYC ifjú laserese, Nagy Bendegúz. Alig egy hét itthonlét és a Szenteste után máris pakoltak klubtársával, Demjén Olivérrel együtt és elutaztak a horvátországi Hvarba, a Laser hajóosztály (ILCA 4, 6, 7) Világkupa sorozatának utolsó állomására, a 44. Újévi regattára. Bende a Laser Radialosok 26 hajóból álló mezőnyében küzdött, hét futamban; Olivérnek Laser 4.7-ben 32 ellenfele volt, itt hat futam alapján hirdettek végeredményt.
Reklám
Ördög Nóriék különleges helyről nézték az év első naplementéjét - fotó
Ördög Nóri és családja nagyon szereti a Balatont, már szinte második otthonként tekintenek rá. Így nem meglepő, hogy az újévet is ott töltötték.
Életveszélyesen megsérült egy nő a Balatonnál vasárnap este
letveszélyesen megsérült egy 21 éves polgárdi nő, aki Balatonfőkajárnál eddig ismeretlen okból letért az útról egy kanyar után Peugeot típusú autójával, fának csapódott és a tetején állt meg január 2-án este.
Fantasztikus: a Balaton-felvidékről láthatóvá váltak az Alpok vonulatai
None
Szaunaőrültek hétvégéje
None
Ki vagy te? Dr. Almási Kitti előadása
None
Ittas hajós akadt a horogra
Hosszúra nyúlt a szilveszteri buli vagy csak a tavaszias időt ünnepelte az ittas hajós?
Keszthelyi karnevál
None
Kiss Tibi - Aranyakkord
None
Dumaszínház - Lepedőakrobaták
None
Reklám
A Veszprémi Állatkert ecsetfülű aprósága kimaxolja a cukiságfaktort
Az újévi kismalacot, az aprócska ecsetfülű disznót a mamája nem táplálta, ezért a kritikus első két hétben Marokházi Katalin vette magához a csíkos csöppséget, és vállalta otthonában az éjjel-nappali szolgálatot, a kétóránkénti etetéseket.
A Balatonról lehetett látni az Alpok havas hegycsúcsait

A Csobánc hegy tetejéről látható Sümeg vára, s mögötte jobbra 160-200 kilométerre az Alpok (Schneeberg) havas hegycsúcsai.

Jön a 2. Téli Balaton-átúszás

Tihany és Szántód között rendezik majd meg a 2. Téli Balaton-átúszást az előzetes tervek szerint február 19-én – olvasható a balatontelevizio.hu-n. Bárki nem nevezhet erre a megméretésre, előzetesen bizonyítania kell, hogy bírja a hideget, képes letempózni az 1.2 kilométeres távot a várhatóan jeges, embernek nem való hőmérsékletű Balatonban. Ehhez kvalifikációt rendeztek, két részletben, a Velencei-tavon, […]

Harmincmillió eurós rekord a Greenline Yachtsnál

A Greenline Yachts a 2021-es évet mintegy 30 millió eurós bevétellel zárja, ami a hajóépítő cég történetének legnagyobb összege. A vállalat jelenlegi rendelésállománya több mint 50 millió euró, méghozzá környezettudatos és modern technológiai megoldásokra vágyó ügyfelektől, akik elsősorban a nagyobb modelleket keresik. Ezek aránya 2018-ban 40 százalékot tett ki, 2021-ben a 12+ méteres hajók már

Idén sem fogunk unatkozni Balatonfüreden: Íme a város 2022-es programjai

Balatonfüred kulturális programkínálata mindig is kimagaslott a régióban, akár gasztronómiáról legyen szó, akár képzőművészetről, sportról vagy irodalomról. Ezt a tendenciát kívánja folytatni a város 2022-es programkínálata is – áll a balatonfured.hu-n Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Ugyanakkor évek óta gondot […]

Musicallel, kiállítással és éjszakai síeléssel lendülhetünk át 2022-be

Csak megértük ezt is! Itt van 2022 és még így a járványhelyzet alatt sem igazán panaszkodhatunk a Balaton környéki programok változatosságát illetően. Lesz itt minden mi szem szájnak ingere: musicalek, gálakoncert, fotókiállítás, éjszakai hófutás, gyerekdarab és borvacsora is, de ha esetleg az olasz-tudásunkra férne rá egy bebikázás, ennek sem lesz akadálya. A Balaton.hu ajánlja:Január 8: […]

Fantasztikus fotó: a Balatonról lehetett látni az Alpokat
Nem mindennapi felvétel.
Ilyen a leapasztott Tisza-tó madártávlatból

Ezekben a hónapokban egész más képet mutat az ország második legnagyobb tava. A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt a téli időszakra minden évben leengedik a Tisza-tavat, amely ilyenkor egész más arcát mutatja. Édesvízi szivacsok, kagylók, fatuskók bukkannak elő, ahogy a víz visszahúzódik, sőt, egy évtizedekkel ezelőtt elsüllyedt hajó roncsa is láthatóvá válik – írta

BonBon mesél
Na végre! Megvolt a 2021-es év legeslegutolsó versenye a Szilveszteri Regatta. A vitorlázók kegyetlenül elzárkózó világában nem sok lehetősége van egy kutyának. A férfiak állítólag lenézik a női vitorlázókat, azok meg arra szerveződnek, hogy megtörjék a macsó kirekesztők uralmát. Ebből aztán lesz két elkülönülő közösség, olimpiai kvótarendszer, ahelyett, hogy érdemi alapon vegyülnének. Azt persze észre sem veszik, hogy amíg egymással vannak elfoglalva, addig minket kutyába sem vesznek.
Lenyűgöző volt az idei első naplemente Balatonfüreden
A színek valósággal szíven ütötték az embert újévkor a Balatonnál.
Pesten termesztette a kábítószert, a Balatonon meg eladta
Lezárt akta – kábítószer-kereskedelem miatt befejezte a nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. Egy 25 éves herendi fiatalemberrel szemben folytattak büntetőeljárást a rendőrök.
Minden pezsgőzés ünnep a balatoni borász szerint
Egyre több balatoni borász kínálatában jelennek meg a saját készítésű pezsgők. Az elmúlt húsz évben újra fellendült a pezsgőkészítés hazánkban, a kínálat színesedett és a minőség is jelentősen javult.
Megdőlt az országos újévi rekord - A Balaton környékén volt a legmelegebb
Tavaszias tél vagy télies tavasz volt inkább az utóbbi napokban? El sem tudjuk dönteni, Keszthelyen és Balatonakalin is 17 fok feletti volt a hőmérséklet.
A bodorka lett a 2022-es év hala
A bodorka a Balatonban is előfordul. Erről a fajról nevezték el a balatonfüredi Balatoni Vízivilág Látogatóközpontot.
Monte Carlo Yachts – MCY 70

A Monte Carlo jachtok természetes evolúciójának egyik mérföldköve ez az egyedi dizájnú jacht. Az MCY 70 összhangban tartja a luxust és az eleganciát, mindemellett nagyon magas szintű kényelmet nyújt. Az új motoros jacht tökéletesen megtestesíti a Monte Carlo Yachts értékeit, valódi otthon – távol az otthontól. Belső berendezése egyedi és elegáns, a geometrikus minták és

Mától drágul a horgászat is

Bár 2022-től drágul a horgászat, a somogyi egyesületi vezetők szerint a tagság zöme jövőre is hódolni kíván a szenvedélyének. A Gyertyános Horgászegyesületnél az éves területi felnőtt engedély ára nem változik, 2022-ben is 45 ezer forint marad. A sporthorgász napijegy ára jövőre viszont 2200 forintról 2500-ra emelkedik, míg a sporthorgász éves területi engedély az idei 22

Gyásznap lesz Tapolcán – fotók a négy életet követelő vonatbalesetről
Tapolca polgármestere január 2-át gyásznappá nyilvánította, mivel a városban 1-jén négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében. Mindannyian fiatalok voltak.
Aranyhalak, boszorkánysipka és római harcos a vízben
A festői szépségű Malom-tó partján örömfutás várta szilveszter délelőtt a családokat, ezt követően a legbátrabbak megmártózhatnak a 17 C hőmérsékletű tóban.
Tragédia! Négyen meghaltak, amikor vonattal ütköztek Tapolcán
Közúti közlekedési baleset történt 2022. január 1-jén délelőtt Tapolca közigazgatási területén, ahol egy személygépkocsi és egy vonat ütközött össze. Kora délutánig szünetel a vonatközlekedés Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között.
Kedvenc fotóink - 2021
Látnivalóban és képanyagban igen gazdag volt az elmúlt esztendő szerkesztőségünkben is, ebből hoztunk most egy csokorra valót.
Elképesztő helyzet a Balatonnál – ezért nem dőlt meg ott a melegrekord
101 éves melegrekord dőlt meg Magyarországon szilveszter napján. Volt, ahol 18 fokos csúcsértéket mértek, de szinte mindenhol magas értékeket regisztráltak. Kivéve a Balaton partján.
Százan fürödtek meg szilveszterkor a Balatonban
Napsütés és pálinkázás a vízben. Szilveszteri csobbanást tartottak az ábrahámhegyi strandon december 31-én.
Ezek a módosítások lépnek érvénybe a 2022-es horgászrendben

Kisebb változtatások mellett két jelentősebb enyhítés is szerepel a 2022-es Balatoni és a Behúzós Horgászrendben – adta közre weboldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A jelentősebb változtatások között sorolják, hogy az áprilisi csónakos tilalom szövege jelentősen változott. Ahogy az északi parton korábban is létezett egy part menti sáv, ahol kizárólag nappal és kizárólag békés halakra […]

Még évekig ömölhet a fekáliával szennyezett víz a Tisza-tóba

Több mint tíz éve folyik erősen szennyezett víz a Tisza-tóba két patakból – egyebek mellett ez derült ki a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete által szervezett Nagy tavak konferencián. Az Eger- és a Laskó-patak 2010 óta erősen szennyezetten folyik a Tisza-tóba. A két patak már egy évtizede az erősen szennyezett kategóriába tartozik,

Reklám