Vitorlázás

Zoltán Erika ezt csinálja idén a Balatonnál - nézd meg!
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. Zoltán Erika mesél.
Bizarr! Ezért zümmögnek a füledbe a szúnyogok - a Balatonnál is
Miért köröznek ezek a vérszívó rovarok a fülünk körül? És miért produkálják azt a bosszantó zümmögést? A tudósok ezekre kérdésekre keresték a válaszokat.
Balatoni Gasztrotérképpel a fecskefészkekért
Újdonságokkal is bővült az applikáció.
Rendőrkézen a keszthelyi szurkálók
A zalai nyomozók rövid időn belül azonosították, majd egy napon belül el is fogták azt a 20, valamint 23 éves helyi fiatalt, akik Keszthelyen szóváltást követőn késsel megsebesítettek két embert.
Reklám
Nincs az a tetszhalott állapot, amelyből a turizmus ne tudna feltámadni
"A Balaton térsége volt az, amely még szerencsés volt ebben a rendkívüli járványhelyzetben. A Balatoni turisztikai bevételének több mint fele ugyanis a nyári szezonban keletkezik, ráadásul sok vállalkozó csak szezonális üzlettel rendelkezik, ami egyébként is csak nyáron van nyitva. Tavaly májustól novemberig pedig nyitva voltak az éttermek, hotelek." - mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke az Origónak. Arról is beszélt, hogy a kormányzati támogatások sokat segítettek, hogy a vállalkozók túléljék ezt a rendkívüli időszakot. Az elnök hangsúlyozta: a turizmus 2010 után soha nem látott fejlődésnek indult, és meggyőződése, hogy ez a járvány után folytatódik. "Szó sincs arról, hogy kevesebbet szeretnének utazni az emberek. A körülmények változtak meg úgy, hogy nem lehetett utazni. Ha biztonságban érzik magukat a vendégek, elindulnak." - mondta. Fontosnak nevezte, hogy minél többen oltassák be magukat, nemcsak a vendégek, hanem a vendéglátásban dolgozók is. "Ez egyfajta szakmai felelősségvállalás. Vigyáznunk kell egymásra is, és a vendégeinkre is. A vendégektől pedig tapasztalataink szerint nem is kell kérni a védettségi kártyát - azt előre előkészítik, és felmutatják kérés nélkül. Úgy látjuk, mindenki örül, hogy Európában az elsők között nyitott az ország, és a legtöbben nem a rosszat látják, hanem a jót, vagyis azt, hogy ha van védettségi kártyájuk, ugyanúgy igénybe vehetnek minden szolgáltatást, mint a járvány előtt." - mondta. interjú Hoffmann Henrikkel.
575 - Keszthely Triathlon
None
Pumped Gabo és Kozsó megkeresték a balatoni delfineket
None
Megkéseltek két embert a Balatonnál
A rendőrségre 2021. június 4-én arról érkezett bejelentés, hogy Keszthelyen, a Kastély utcában szóváltást követően késelés történt. A zalai nyomozók rövid időn belül azonosították, majd egy napon belül el is fogták azt a 20, valamint 23 éves helyi fiatalt, akik megsebesítettek két embert.
Záporok zavarják meg a nyárias időt
Vasárnap délután 22–28 fokot is mérhetünk.
Gyere különleges vonatokkal a Balatonra, és spórolj időt és pénzt
A MÁV szuper dolgokat biztosít idén is: rengeteg klassz jegytípus és járat közül választhatsz. Ezekkel extrán kedvező árú is lehet az utazás a Balatonhoz, érdemes tehát kihasználni. Mutatjuk a jegytípusokat és a leggyorsabb, legkényelmesebb járatokat, valamint azt is, hogy hogyan jutsz el legkönnyebben bringával a tóhoz.
Boogie Wonderland a Jazzpikniken

A világhírű Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció látogat el Paloznak dűlőire a Jazzpiknik nyitóestéjén! Az eredeti programban szereplő Level 42 az idei turnészerepléseinek nagy részét lemondta, köztük a Jazzpikniken való fellépését is. A frissen megjelent kormányrendelet alapján, amelyik már engedélyezi a zenés, táncos rendezvényeket, hivatalosan is megerősítették a Jazzpiknik szervezői, hogy július […]

Minden eddiginél több hellyel jön az új Balatoni Gasztrotérkép

A nyár egyik biztos jele, hogy végre megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása: a már 5. éve megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép a jól ismert klasszikus témák mellett ezúttal is számos újdonsággal bővült és minden eddiginél több gasztroállomást mutat be idén. A Balatoni Gasztrotérkép néhány éve azért jött létre, hogy segítsen eligazodni nektek abban, hogy merre […]

A Balaton mellett készül az első magyar kisüzemi hard seltzer

Az Egyesült Államokban hódító, új alkoholos italkategóriának, a hard seltzernek máris van magyar változata: egy balatoni kisüzemi sörfőzde meggyes ízben készítette el a különlegességet. A hard seltzer italokkal a nagyközönség csak néhány hete ismerkedik Magyarországon, mióta a nemzetközi hátterű söripari óriások bemutatták a kategóriát a hazai piacon. Eközben viszont már javában folyt a munka Balatonvilágoson, […]

Reklám
A panoráma rabul ejt - kétnapos ajánló Ábrahámhegyre hangolva
Szűk, kacskaringós utcácskák, csoda szép házikók, páratlan kilátás – Ábrahámhegy megannyi csodát tartogat.
Meghalt egy fiatalember a balatonudvari strandon
Egy 21 éves fiatalember vesztette életét a balatonduvari strandon szombaton délután.
Világkupa – Érdi Mári a 2. helyről kezdheti a vasárnapi Éremfutamot!

A medembliki Allianz Regatta Világkupa versenyen tíz futam alapján sajnos a Vadnai testvéreknek nem sikerült a Medal RAce-be kerülni, de jól szerepeltek így is.

Ideális lesz az idei Tisza-tavi nyár

A Tisza és mellékfolyóinak apadása miatt a Kötivizig csökkenti a Tisza-tó jelenlegi vízszintjét a normál nyári mértékűre. A Tisza és mellékfolyói apadó vízjárására tekintettel a Kiskörei vízlépcsőnél a Tisza-tó vízszintjét – az alvízen előírt legfeljebb 60 cm/nap apadási ütem betartása érdekében – a Kisköre-felső vízmércén mért 735 ± 5 cm-es vízállástartományból fokozatosan a normál nyári

Éjjel eshet, vasárnapra beborul
Vasárnap estére kitisztul az ég.
Foglaltál már szállást a balatoni nyaralásra?
Igyekezz a nyári balatoni szabadságod tervezésével, mert a főszezonban egyre kevesebb szabad szállás maradt, hatalmas az érdeklődés és óriási a foglalási kedv is!
Metzker Viktória ezt csinálja idén a Balatonnál - nézd meg!
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. Metzker Viktória mesél.
Ezek a Balaton legszínvonalasabb Marinái
Milyenek a kikötési lehetőségek, milyen a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem a balatoni vitorlás kikötőkben?
Megérkezett az idei Balatoni Gasztrotérkép
None
Reklám
Szombaton milliókat érő „csotrogányok” lepik el a Balatont
Pöfög és zörög, hú, de kafa!
Csökkenteni kell a Balaton vízszintjét
Attól tartanak, hogy a víz elönti a part menti utakat.
Katamaránok is versenyeznek Földváron
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj regatta mintegy 150 résztvevőjét.
Sörbemutatókkal és nyílt kapukkal várnak ma a kisüzemi sörfőzdék

25 magyar kisüzemi sörfőzde fogott össze, hogy június 5-én, a Nyitott Főzdék Napján egyszerre mutatkozzon be az érdeklődőknek. Pannonhalmán apátsági sörökkel, Budapesten többek között szakértői előadásokkal és fickósör kóstolóval, Ózdon „vak” sörteszttel várják a vendégeket a Nyitott Főzdék Napján.  Budapesten és tíz megyében huszonöt sörfőzde csatlakozott idén a Nyitott Főzdék Napja kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy […]

A legszebb balatoni házak
Tájba illő, megfelel az építészeti előírásoknak és persze használói igényeinek. E hármas követelménynek nem egyszerű egyszerre megfelelni, ám nem lehetetlen. Ezt bizonyítja az a sok szép ház is, melyek díjat érdemeltek ki az Év Balatoni Háza pályázaton.
A Republic és a New Level Empire indítja a siófoki nyarat

Június 5-én a balatoni ellazulás epicentrumában, a Plázson a Republic, a New Level Empire és Dj Dominique indítja a szezont. A „Balaton Nyagyszínpadának” koncertjeit ráadásul a siófoki lakcímkártyások ingyen élvezhetik, csupán regisztrálniuk kell a https://plazssiofok.hu/meghivo oldalon. A siófoki „felüdülés-központban” június 5-től teljes fordulatszámon indulhat újra az élet, hiszen végre szabad utat kaptak a koncertek is. A szezon […]

2021-es balatoni strandbelépő árak

Listát készítettünk a Balaton északi és déli partjának fizetős és ingyenes strandjairól, a 2021 évi strandbelépőkről és a nyitási időpontokról.

Balatoni INGYENES szabadstrandok listája 2021-ben

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál.

Hírességek állnak a hajók útjába

Nyílt levélben szólították fel az olasz kormányt Velence védelmére, miután kiderült, hogy hatalmas üdülőhajók akarnak elhaladni a Szent Márk tér közelében. A petíciót 21 híresség, köztük Mick Jagger és Tilda Swinton is aláírta. A Velencei Örökség Alapítvány nyílt levelének szerzői a város védelmének törvényi szabályozását kérik a kormánytól. A turisták kezdenek visszatérni a városba, a

Ma ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot

Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, aminek célja mi más is lehetne, minthogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Egy kis gondolatébresztővel szeretnénk kérni Titeket, hogy óvjuk együtt környezetünket és ezzel együtt a Balatont is! Gondoltad volna például, hogy minden harmadik másodpercben egy futballpályányi területet irtanak ki az őserdőkből, évente pedig egy Görögország nagyságú területet […]

Nem kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon!
Itt a nyár, kezdődik a szabadságok ideje, lassan a jó idő is megérkezik. Sorra nyitnak a balatoni strandok, több helyen új attrakciók várják a vendégeket! Gyere velünk az északi partra, mutatjuk a fejlesztéseket!
Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése
A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. május hónapban elvégezte a Balaton körüli Vitorláskikötők újraminősítését a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben. Az adatok kiértékelése után szembetűnő, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően több Marina legalább egy szinttel magasabb kategóriába került. A felmérésben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem.
Steering The Course: Nagy siker, komoly érdeklődés és aktivitás
Eredményes és előremutató volt a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által életre hívott Steering The Course női vitorlás hét, amely eseményhez a Magyar Vitorlás Szövetség is csatlakozott és a klubok bevonásával igyekezett felhívni a figyelmet a női vitorlázók fontos szerepére, valamint ösztönözni a lányokat, nőket, hogy próbálják ki ezt a csodálatos sportágat.
Allianz Regatta Medemblik: Vadnai Benjamin futamot nyert
Olimpikon Laser versenyzőnk négy futam után, remek vitorlázással, az összetett verseny harmadik helyén áll a nagyon erős, 31 nemzet 61 vitorlázóját felvonultató mezőnyben. Öccse, Vadnai Jonatán pillanatnyilag tizenharmadik.
Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.
Allianz Regatta Medemblik: Vadnai Benjamin futamot nyert a második napon
Olimpikon Laser versenyzőnk négy futam után, remek vitorlázással, az összetett verseny harmadik helyén áll a nagyon erős, 61 hajós mezőnyben
Beszámoló az Olasz 29er bajnokság Római fordulójáról
Az utazásunk vasárnap a kötelező Pcr teszttel kezdődött.
Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.
Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése
A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. május hónapban elvégezte a Balaton körüli Vitorláskikötők újraminősítését a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben.
A Szalay napon megidézik Balatonlelle történelmi múltját
Kosztümös felvonulás, vadételek főzőversenye, valamint a Szalay család életének bemutatása a művelődési házban. A többi között ezekkel a programokkal várják szombaton az érdeklődőket Balatonlellén, az első alkalommal megrendezett Szalay napon.
Gorsiumban elkészül a római kori hajó

A végéhez közeledik a korhű, késő római kori hajó építése a Gorsium Régészeti Parkban. Az utolsó nagyobb munkálatokat június 5-én, szombaton nyilvános esemény keretében kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A különleges építkezés tavaly júniusban kezdődött el Gorsiumban. Egy eredeti méretű, római korabeli hajó készül az egykori kikötő közelében felállított sátor alatt. A kezdeményezés végén a látogatók

Lázár Tesók // frissTerasz - Kultkikötő
None
Anima Sound System – Live Act // frissTerasz - Kultkikötő
None
Balatonvilágoson lesz a Strand Fesztivál
Kisebb helyszínen, de tovább.
Reklám