Vitorlázás

Közösen szurkolnak a tűzoltók Kárász Dávidnak
A tűzoltók nem csak munka közben összetartóak. Ezt bizonyítja az a kedves gesztus is, ahogy a siófoki tűzoltók lelkesen támogatják volt kollégájukat, Kárász Dávidot.
Ömlik be a szőlő a Hableányba
Az időjárásnak köszönhetően csúcson van a szüret a Laposa birtokon, a korai szőlők később értek, a későbbi fajták viszont hamarabb, így hatalmas a forgalom a Hableány feldolgozó üzemében.
Egy pécsi férfi tört be a templomba Balatonszárszón

Egy lemezszekrényt felfeszítve több mint 60.000 forint készpénzt tulajdonított el egy betörő egy balatonszárszói templomból két hete – adta közre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A betörőt, egy 56 éves pécsi férfit a múlt héten elfogták. A pécsi férfi a hívek összegyűjtött adományait vitte el az imaházból. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt. Autójára […]

175 éve indult a balatoni hajózás #15 - megszületik a füredi hajógyár
Sok évfordulót ünnepelhetünk a balatoni hajózással kapcsolatban. 2021-ben éppen 140 éve annak, hogy Balatonfüred déli részén, közvetlenül a tó partján, a mai vitorlás klub helyén — a Benedek rendi apátságtól kapott telken — egy angol vállalkozó, Young Richard hajóépítő létrehozta a füredi hajógyárat.
Reklám
Továbbra is Horvátország a favorit

Az idei év első kilenc hónapjában Horvátország 442 369 magyar turistát regisztrált, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 2,4 millió volt. Ez vendégszámban a tavaly mért adatokhoz képest 97, a vendégéjszakák számában 89 százalékos növekedést jelent. A turisták és az általuk realizált vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legjelentősebb, a nyolcadik hónapban a magyarok

Kultfröccs – megújul a Homola Pincészet gasztrokulturális programkínálata

Új fejezet kezdődik 2022-ben a Homola Pincészet életében; a hamarosan elkészülő borászati épület új, többfunkciós tereivel bővül a pincészet és a Balaton északi partjának kulturális palettája. Az élményközpont 4 évszakon keresztül fog kulturális programokat kínálni látogatóinak. Céljuk, hogy nemzetközi szintű rendezvényeken minőségi szórakozást és a kulturált borfogyasztás  élményét kínálják. A paloznaki “Kultfröccs” irodalmi estektől zenei rendezvényeken át […]

Szüreti Regatta és őszi borkóstolók a Balatonon

Az éves Szüreti Regatta várja ezen a héten a hajózás szerelmeseit a magyar tengernél, de indul a Balatoni Kör megújult gasztro eseménysorozata is. A koncertekre, kóstolókra és az aktív kikapcsolódásra vágyók is találnak majd bőven programot. A Balaton.hu ajánlja:Október 9-10. – Új időpontban a Szüreti Regatta! – BalatonföldvárOktóber 9. – Kóstold körbe Bor & Gasztrofeszt […]

Harmadik lett az SSL Gold Cup tesztversenyén a magyar csapat
Szombati két második helyükkel csoport másodikként kerültek az október 3-i, vasárnapi nagy döntőbe, ahol a brazilokkal, a horvátokkal és a svájciakkal küzdöttek.
Füredi Szüret
None
Füredi Őszi Fesztivál
None
Tudósok védenék meg az Adriai-tengert

Horvát tudósok egy csoportja nyilvános felhívást intézett a parlementhez és a kormányhoz, amelyben arra szólítottak fel, hogy mielőbb fogadjanak el konkrét cselekvési tervet az Adriai-tenger védelmére. Mint mondták, az Adriai-tenger szakmai és tudományos kutatása évek óta folyik, de hiány van rendszerszintű interdiszciplináris kutatásokban, amelyek megmagyaráznák a változásokat. A tudósok azt állítják: a változások visszafordíthatatlanok, az

3. helyen végzett a magyar csapat az SSL Gold Cupon

A magyar csapat Majthényi Szabolcs vezetésével Svájcot legyőzve Horvátország és Brazília mögött ért célba az SSL Gold Cup Test Event döntőjében. Kezdésnek nem rossz!

Hétszázmillióból lesz szupergyors az internet Siófokon
Szupergyors internethálózat fejlesztésére nyert támogatást a siófoki székhelyű Techno-Tel Kft. A projekt keretében optikai lefedőhálózatok épülnek a járás különböző településein, hogy biztosítsák az internettel ellátatlan, vagy nem kielégítő sávszélességgel ellátott háztartásokban a nagy sebességű internet-hozzáférés lehetőségét.
Reklám
Sportos ősz Balatonfüreden
None
Szalkay Dávid & The Jazzformers koncertje
None
Országos Könyvtári Napok
None
A „három nővér” csatája
Igazi matchrace - hangulatú különversenyt vívott egymással a három nővér, vagyis a Nemere II, a Sirocco és a Lillafüred a szeptember végi Benacsek Jenő Emlékversenyen.
Ferencsik-napok
None
Nem semmi! 2000 kiló pontyot fogtak ki eddig a bojlis verseny horgászai!
Eddig több mint 150 halat fogtak ki a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny versenyzői.  A pontyok össztömege meghaladja a kétezer kilogrammot.
Balatoni óriáspontyokból nyílt kiállítás
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny nulladik napján nyílt meg Révfülöpön, a szabadtéri színpad szomszédságában található RévArt Galériában a Balatoni Óriáspontyok Arcképcsarnoka elnevezésű fotókiállítás.
Teljes útzár van Balatonakarattyánál
Baleset miatt elterelésre számítsanak a közlekedők Balatonakarattyánál.
Ezer liter halászlé, halpiknik és Fish Food-verseny – újraéled a siófoki Halfesztivál
Ingyenes szabadtéri koncertekkel, és számos, balatoni halhoz kapcsolódó gasztronómiai eseménnyel színesítve rendezik meg október 15-17. között siófoki Halfesztivált.
Reklám
Szavazzatok az Év Kutyabarát Helyeire!

Nyolcadik alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb kutyabarát aktivitását a Kutyabarát.hu. A kampány már 8 éve sikeres és nagy érdeklődésre tart számot a kutyatartók és kutyabarát szolgáltatások körében egyaránt. Az Év Kutyabarát Helye kampány a legjobb alkalom arra, hogy egy hónapon keresztül – októberben – megmutathassák kutyabarátságukat a kutyabarát szolgáltatók, vendéglátóhelyek. Az ország első kutyabarát […]

Csak hétvégenként lehet hajózni a Balatonon – változik a kompmenetrend is
Október 24-ig csak szombaton és vasárnap indít menetrendi hajójáratok és sétahajókat a Balatoni Hajózási Zrt., és csak a nagyobb kikötőkben lehet hajóra szállni. Október 4-től az őszi kompmenetrend lép életbe. Mutatjuk!
Navetta 30 – Egy tengerparti villa

Van egy visszatérő életmóddilemma, kinek elvi, kinek gyakorlati: mit vegyünk egységnyi pénzből: tengerparti nyaralót vagy inkább szépecske, nagyobbacska jachtot? Repkednek az érvek, a milliók, és könnyen hitvitába torkollhat a baráti csevej. A hajó mellett szól a szabadság, ez az összes érvek non plus ultrája, hiszen a hajóval azt a tengerpartot élvezhetjük, amelyiket megkívánjuk. Erre érkezik

SSL Gold Cup – Döntőben a magyar csapat

A svájci Neauchatel tavon a vitorlád nemzetek csúcsvetélkedőjének készülő Star Sailors League Gold Cup versenyen a magyar csap MAjthényi Szabolcs vezetésével a selejtezőfutaamok alapján bejutott a vasárnapi négyes döntőbe

Hazai győzelmek a 420-as és a 470-es bajnokságon
A tervezett 12 közül változatos szelekben 10 futamot sikerült megrendezni az idei 470-es és 420-es osztályok bajnokságán Tihanyban szeptember 23. és 26. között. A 470-es osztályban 8, a 420-asban 24 egység nevezett a bajnokságra. Mindkét osztály bajnokságát a rendező klub versenyzői nyerték.
Javaslattétel a 2021. Év Vitorlázójára és a 2021. Év Ifjúsági Vitorlázója Különdíjára
Az Év Vitorlázója címet és az Év Ifjúsági Vitorlázója különdíjat a tagszervezetek javaslatai és a versenyengedéllyel rendelkező sportolók szavazatai alapján az MVSZ elnöksége adományozza.
Távoltartási végzés
Ez a bölcsesség jutott eszembe, amikor tudatosodott bennem, hogy bármennyire is szerettem volna, nem feleltem meg a Szüreti Regatta fondorlatos versenykiírásának, így kénytelen leszek értékelés nélkül élvezni a Balaton egyik legnagyszerűbb túraversenyét. Úgy tűnik egy apró figyelmetlenségen bukott el a nevezésem. Valóban?
Nagy változás készülődik Balatonfüreden

A balatonfüredi önkormányzat a helyi építési szabályozási terv módosítását tervezi annak érdekében, hogy végre eltűnjön a város határából a görög falunak nevezett, jó ideje azonban inkább szégyenfoltként „működő” bulihely. A képviselő-testület évek óta dolgozik azon, hogy rendezni tudja, a már az ötlet megszületése pillanatától kudarcra ítélt egykori görög falu sorsát. Ezt a helyi szabályozási terv

Balatoni futó döntötte meg az Ultrabalaton rekordját
Csécsei Zoltán hihetetlen időt futott a XV. NN Ultrabalaton futóversenyen. 17 óra, 54 perc és 46 másodperc alatt futotta körbe a magyar tengert, és ezzel megdöntötte a pályarekordot. Fél millió forint a jutalma.
Mozdonyportré állít emléket az Alsóörs-Veszprém vasútvonalnak
Már több, mint 50 éve nem jár a helyiérdekű vasút Balatonalmádi és Veszprém között, az almádiak mégis nosztalgiával emlékeznek rá, és a vasút részben megmaradt építményei ma is szerves részét képezik Balatonalmádinak.
Szuper szezont zárt a Bahart Regatta
A Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága fesztiválhangulattal, food truckokkal, DJ-vel, stand-up comedy-vel és koncerttel zárta a szezont.
Csécsei Zoltán megjavította az Ultrabalaton versenycsúcsot
Idén rekordszámú, 17 ezer futó indult.
A Balatont nézi online tárgyalás közben - borász lett a fővárosi informatikus
Informatikus apa és fia döntött úgy, hogy kiszabadul a főváros forgatagából és a Balaton mellett, egy csendes dűlőn kezd szőlőt termeszteni és bort készíteni. A fiatalabb Strommer, Domonkos arról számolt be, hogy ismerősei közül egyre többen választanak természetközeli másodállást, olykor ő is a dűlőről végzi a távmunkát, persze mindez három gyerek mellett, a nagyszülők nélkül biztosan nem menne. Fontolgatják is, hogy a fővárosból egyszer elköltöznek Veszprémbe.
Balatoni Óriáspontyok Arcképcsarnoka
None
Hatvan mázsa ponty csúszdázott a Balatonba
Ellepték a halak a csopaki Apáca strandot, 5946 kilogramm, háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba.
Rekordszámú futó indul az Ultrabalatonon

Rekordszámú, 17 ezer futó indul a péntektől vasárnapig tartó XV. NN Ultrabalaton. Az esemény népszerűségét jelzi, hogy a nevezés megkezdését követő 3 percben az összes rajtszám gazdára talált.     A résztvevők Balatonfüredről rajtolva kerülik meg a Balatont. A mezőnyben több mint 300 egyéni induló lesz, köztük Csécsei Zoltán, akinek célja, hogy megjavítsa a 18 óra 32 perces versenycsúcsot. […]

Művészeti alkotással emlékeznek a Veszprémet Alsóörssel összekötő vasútvonalra

Napokon belül két kismozdony lesz látható Balatonalmádiban. Jelenleg a Töltés utcában áll a legendás 375-ös sorozatú gőzmozdony, melynek társai a Magyar Királyi Állami Vasgyárak egyik legelterjedtebb mellékvonali mozdonytípusai voltak. A következő a 71-es főúton Döme Péter alkotásaként óriás faliképen az egykori vasúti felüljáró beton hídfőjén. A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület és az EKF 2023 szervezői összefogásának eredményeként a 375-ös […]

SUP tippek őszre – erre figyelj oda

A nyár elmúltával nem kell a SUPokat elrakni, ősszel is remek vízi sport, ami ha néhány tippet betartunk, nagyon szórakoztató tud lenni. 1. Nézd meg (újra) az előrejelzéseket! Az őszi idő nagyon szeszélyes tud lenni, bármikor megváltozhat az időjárás: az egyik percben ragyogó napsütés, a másik percben pedig bőrig ázol. Mielőtt vízre szállnál, nézd meg […]

Fura alakok csalogatják a vendégeket a Murci fesztiválra
Villanyoszlopon lógó férfi, kerítésnek támaszkodó vőlegény és menyasszony, parányi, mesebeli törpék méretéhez illeszkedő varrógép és óriásoknak is kényelmes szék. Furcsa világba csöppenhetnek mindazok, akik a hétvégén Ábrahámhegyre érkeznek.
175 éve indult a balatoni hajózás #14 - Annyira népszerű volt, hogy URH-n kértek mentesítő járatot a Hévíz motoroshoz
A magyar ipar remekművén számtalan bulit is tartottak, a Siófok és Keszthely között közlekedő járatnak volt részeg kapitánya is, de a hajósok többsége nagy becsben tartotta és tartja a 200 fős Hévíz motorost.
Kiszáradóban a Duna

Újra nagyon alacsony a Duna vízállása, el kell indítani a szivattyús vízpótlást a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágon. Az alacsony, és a száraz időjárás miatt tovább apadó dunai vízszint következtében a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság megkezdte a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág szivattyús vízpótlását. Erre az élővilág védelme, valamint az öntözési és egyéb igények miatt van szükség. Amint jelentősebb mennyiségű csapadék érkezik,

Rangos nemzetközi és hazai Bajnokságnak adott otthont a BYC
A versenyprogram szerint a négynapos regattán nyolc futamban mérhették össze tudásukat a versenyzők
A Balatonon is beköszöntött az ősz

Véget ért a 175. hajózási szezon, így megváltozik a személyhajók menetrendje. Ősszel induló menetrendi hajójáratok októberben szombaton és vasárnap 10, 11.30 és 15 órakor indulnak Siófokról Balatonfüreden át Tihanyba, valamint 17 órakor Siófokról Balatonfüredre;10.10-kor Balatonfüredről Siófokra, illetve 11.40-kor, 15.10-kor és 16.40-kor Tihanyból Balatonfüreden át Siófokra;9.30-kor, 11, 14 és 17 órakor Fonyódról Badacsonyba;10.15-kor, 11.45-kor, 16.15-kor és

„Follyban járt az ősz” címmel fotópályázatot indít az Arborétum
A Folly Arborétum és Borászat fotópályázatot indított „Follyban járt az ősz” címmel, amelyre az arborétumban készült őszi tematikájú fotókat vár a zsűri november 30-ig.
Reklám