Vitorlázás

To Be Or Not To Be
Hemzsegnek a kérdések, és különböző fórumokon ömlenek a bölcsebbnél bölcsebb válaszok. Ezek jó része feltételezéseken és megalapozatlan véleményeken alapul. És arra az alaptalányra, hogy jogszabálykövető magatartást tanúsítva, nagy utat megtéve, a lakhelyelhagyási korlátozás alatt, mehetünk-e csapatostul hajót „kenegetni”, választ ugyan nem adnak.
Ennyivel eshet vissza a turizmus

Közzétette legfrissebb jelentését a koronavírus nemzetközi turizmusra gyakorolt várható hatásairól a Turisztikai Világszervezet (UNWTO). Figyelembe véve a példátlan utazási szigorításokat, az UNWTO azt várja, hogy a nemzetközi turizmus 2019-hez képest 20-30 százalékkal esik vissza. Mindez azt jelenti, hogy a nemzetközi turizmus bevételei 300-450 milliárd dollárral csökkennek, ami a tavalyi 1,5 ezer milliárd dolláros bevétel csaknem

Varázslatos látvány a fagy elleni védekezés a balatoni gyümölcsösökben
Az élet utat tör magának. A Balatonnál ez most a csodálatos látványban mutatkozik meg: nézegesd képeinket arról, hogyan melegítik a kajszibaracfákat a gazdák Balatonvilágoson. Fáradhatatlanul dolgoznak, és példaértékűen jelzik, hogy ha a természet újraéled, nekünk is menni fog. Merítsünk erőt ebből!
Siófokon kötelező lesz a szájmaszk
2020. április 2-tól a város polgármestere elrendelte a kötelező szájmaszk viselését az üzletekben, hivatalokban és a szolgáltatóknál.
Reklám
Elindult a viharjelzés a hazai tavakon
Április elsején elindul a viharjelzőrendszer a magyarországi tavakon. A katasztrófavédelem a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Elindul a viharjelzés április 1-jén a Balatonon

2020. április 1-vel veszi kezdetét, immár 86. éve a balatoni viharjelzési szezon, amely a tavat - viharjelzési szempontból - három medencére tagolja.

Elindul a viharjelzés a Balatonon, a Velencei, a Tisza és a Fertő-tónál

A viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett, amely 2020. április 1-jén indul.

Így búcsúztatták az utolsó nemzetközi járatot

Ahogy oly sok más iparágban, a légiközlekedésben sem vidám a hangulat mostanság a koronavírus hatására bevezetett korlátozások és visszaesés miatt. A Virgin Australia munkatársai mégis feldobták a Brisbane-ből Auckland-ba induló gép kigurulását. Hétfő reggel Ausztráliában is felfüggesztették a légiközlekedést, de a VA153 BNE-AKL még teljesen legálisan indulhatott útjára vasárnap. Viszont akkor már lehetett tudni, hogy

Somogyország kincse, a balatonföldvári Kvassay sétány

2014-ben vették fel a Somogy Megyei Értéktárba a Kvassay sétányt, Balatonföldvár korzóját, melynek egyik oldalát a Balaton, másikat villasor szegélyezi.

Napi pozitív gondolat#1 - Paksi Endre (Ossian)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Az első részben az Ossian énekesét, Paksi Endrét kérdeztük.
Lángoló tűz védi a barackfákat Balatonvilágos közelében

A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajszibaracknál fajtától és régiótól függően.

Talán már júniusban mehetnek a vitorlásversenyek
A koronavírus az egész világot felforgatta, így a vitorlás élet is pihenőpályára kényszerült. Az 52. Kékszalag sorsáról egyelőre még nem született döntés. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke orvosi hivatásából kifolyólag több oldalról is frontvonalba került a járvánnyal szemben. A hunsail.hu Kollár Lajost kérdezte a kialakult helyzetről és a lehetséges forgatókönyvekről. Látva a vírus lefolyását, azt […]
Elmaradó versenyek, halasztott hajós események

Nincs olyan rendezvény a világon, amit ne érintene a kialakult járvány. Van, amit már lemondtak, van, amit csak elhalasztanak, de mindenképpen komoly gazdasági károkat okoz mindenkinek. A rendezőknek, a kiállítóknak és a helyszíneknek is. Ahogyan a hajózásban természetes és hétköznapokban is elsődleges szempont a biztonság és az emberélet, ez a rendezvényeken sem lehet máshogy. Lássuk

Reklám
Megvan az olimpia új időpontja

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart 2021-ben a tokiói olimpia – erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező. Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban

Megérkezett New Yorkba a világ legnagyobb korházhajója

A 70 ezer tonnás hajón 1000 ágy van, és 12 műtővel rendelkezik, ezekkel igyekszik majd tehermentesíteni a New York-i egészségügyi ellátást.

Balatonfüred szobrai is maszkot öltöttek
A balatonfüredi kikötő jelképes szobrai, A Halász és a Révész is szájmaszkban hirdeti mostani üzenetét: Maradj otthon!
176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?
Sokféle programmal együtt elmarad a Kőröshegyi Levendulás népszerű piknikje, a hagyományos nárcisz- és tulipánszüret. A turizmusra építő látványkertészet vezetője szerint a földbe ültetett közel 176 ezer tulipán sorsa megpecsételődött. Mivel most nem lesz szüret, a gyönyörű virágok sürgősen keresik gazdájukat, különben szomorú véget érnek. Te küldenél húsvétra a nagyinak?
A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az Olimpia új dátuma kapcsán
Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.
Példa nélkül

A válság idejére válasszon magánrepülőt

Most, hogy a koronavírus-járvány miatt a menetrend szerinti repülőjáratok száma jelentősen megcsappant, felértékelődtek a magánrepülőgépek által nyújtott szolgáltatások. Boeing BBJ MAX 7A Boeing Business Jets Max 7, még a szupergazdagoknak is egyfajta álom. A 2019-ben érkezett legújabb modell az eredeti gazdaságosabb és környezetbarátabb változata. A szállítás 2019 elején kezdődött, és eddig 20 megrendelés érkezett az

Vörösen izzó aranyhíddal búcsúzott a lenyugvó nap Fonyódtól

A káprázatos panorámával és lenyűgöző természeti és épített örökséggel bíró fonyódi Szaplonczay sétány szépségét csak tovább emeli a napnyugta színorgiája.

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása
Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása
Reklám
Vitorlázás a kijárási korlátozás alatt
Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk önkéntes karanténba a hajónkon?
Elhalasztották az Ultrabalatont, Közép-Európa leghosszabb futóversenyét

A 220 kilométeres idei versenyre a tavaly ősszel megnyitott nevezési időszakban mindössze 6 perc alatt beteltek a helyek.

Készíts házilag arcpakolást, a bőröd imádni fogja
Nem lehetünk annyit a szabadban, amennyit szeretnénk, pedig szépen süt a nap, ébred a természet, itt a tavasz. Most azonban mindennél fontosabb az egészségünk. A bőrünk egészségére viszont a négy fal között is érdemes figyelnünk. Otthon is elkészítheted magadnak azokat a kencéket, amelyekkel tehetsz a szebb arcbőrért.
Mi legyen a lefoglalt nyaralásokkal?

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület arra buzdít mindenkit, hogy aki térségünkben foglalta le szállását, hogy ne mondja le azt, hanem módosítsa az utazás időpontját. Az egyesület #Nemonddleaszállásod kampány így szól: „A befizetett előleget nem veszti el senki, a lemondás helyett kérd meg a szálláshelyet, hogy biztosítsa neked, hogy a veszélyhelyzet után utazhass és később egyeztettek

Szájmaszkban a füredi szobrok
Balatonfüred ikonikus szobrai, a Halász és a Révész emlékezteti a lakosságot és az arra járókat, hogy milyen fontos is ebben a helyzetben, hogy a koronavírus terjedését megállítsuk, de legalábbis lelassítsuk azzal, hogy otthon maradunk, amennyire ez lehetséges . A figyelemfelkeltő akció célja, hogy tudatosítsa: legyünk fegyelmezettek és mindannyiunk érdekében csak nagy szükség esetén hagyjuk el […]
Törölték a Bol d’Or Mirabaud genfi tavi tókerülő vitorlásversenyt

A Kékszalag után a második legnagyobb tókerülő vitorlásversenyt még soha nem törölték az 1939-es alapítása óta.

Meglepő vendégek a Lukács fürdőben

Egy kacsacsalád úgy döntött, kihasználja, hogy a koronavírus-járvány miatt a fürdő bezárta a kapuit. A koronavírus-járvány miatt március 15-én minden budapesti fürdő határozatlan időre bezárta, így a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is. A medencékből azonban nem engedték le a vizet, egy kacsacsalád pedig úgy döntött, úszik egyet.

Heti programajánlónk – 14.hét
Továbbra is online programokkal szeretnénk segíteni az otthon töltött időtök változatosabbá tételét. A Balaton.hu ajánlja:Március 22.-Április 5.(vasárnap-vasárnap) – Maradj Otthon! fesztivál Március 30.(hétfő)Online Gerincjóga Hétfőn & Szerdán HOME Office – rendszerszemlélet életünkben és munkánkban, előadásEgyensúly, 40napos meditációk Navnihallal Március 31.(kedd)Nyugalom, Karanténfesztivál Április 1.(szerda)Zoom Out – Berkes-Bognár Niki, online beszélgetésKaranténkurzus Április 2.(csütörtök)Cirkusz+, élő közvetítés Április 3.(péntek)Virtuális […]
"Tekintsük ajándéknak a mostani kihívásokat" - Mihályi Jeromos perjel gondolatai
Bármiben hiszünk is, mindenki számára elgondolkodtató üzenetet fogalmazott meg a kilakult veszélyhelyzettel kapcsolatban a Tihanyi Apátság perjele, Mihályi Jeromos, aki derűs nyugalommal mondta el gondolatait.
WOW történetek - Vörös Kiara
Még kicsi voltam, 6-7 éves lehettem, amikor Győri Attila, a nagypapám, a Fonyódi Vitorlás Egyesület elnökeként táborokat tartott a Balatonon: nem volt kérdés, mennünk kellett, természetesen nagy izgalommal! Ö aktívan jelen van/volt a vitorlázásban, ő irányított a vitorlázás felé, és tanított meg sok mindenre. Ezért nagyon hálás vagyok neki, mert ha ő nem lett volna, talán sosem tartanék ott, ahol most.
Kinti sportolás: mit és hogyan szabad?
A pénteki kormányrendelet világosan meghatározza, milyen körülmények között engedélyezett a kinti szabadidős sportolás – és így már azt is tudjuk, mit nem kell szégyellni.
Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra, ebben az időszakban nem megszokott forgalmat okozva a legtöbb tóparti településen. Azzal is számolni kell, hogy az igazi tavasz beköszöntével a tantermen kívüli oktatástól szenvedő városi gyerekek hónuk alá csapják a laptopjukat, és odaköltöznek a Balatonnál tartózkodó nagyszülőkhöz.
Nem vesznek el a SZÉP-kártya összegei
A koronavírus-járvány s a világszerte meghozott korlátozó intézkedések gyakorlatilag a nullára csökkentették a turizmust. S bár most nem ez a legfontosabb, de valószínűleg idehaza sokak SZÉP-kártyáján marad felhasználatlan összeg.
Szájmaszkot tettek Balatonfüreden a Halász és a Révész szoborra

A figyelemfelkeltő akció célja, hogy tudatosítsa: legyünk fegyelmezettek és mindannyiunk érdekében csak szükség esetén hagyjuk el lakóhelyünket. Maradjunk otthon!

Hogyan indíts vállalkozást gyerekekkel? ONLINE Szakmai workshop
Program neve: Hogyan indíts vállalkozást gyerekekkel? ONLINE Szakmai workshopA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Április 4. 10:30 – 14:00Részvétel / Belépés: fizetős LEÍRÁS: A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk! 😍Szeretettel várunk mindenkit, aki nem tudott eljönni az előző alkalmakra, vagy akiben még maradt megválaszolatlan kérdés 😊 Gyerekekkel szeretnél foglalkozni? Saját vállalkozás indításán gondolkozol? Segítünk elindulni! […]
Virtuális kiállítás/tárlatvezetés
Program neve: Virtuális kiállítás/tárlatvezetésA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Április 3. 19:00 – 20:00Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: Hogy ne maradjunk kultúra nélkül otthon sem, elindult a Művészetek Háza Gödöllő – MUZA online műsorfolyama, amely a #kuckókultúra nevet kapta. Ennek keretein belül péntekenként egy-egy kiállítás, vagy ahhoz fűződő tartalom is bekerül a repertoárba. Április […]
Karanténkurzus
Program neve: KaranténkurzusA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Április 1. 19:00 – 20:00Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben a Szájensz Szeánsztól! ⚠️ Az egyetem és a közoktatás digitalizálásával szeretnénk mi is kivenni a részünket a távoktatásból, és segíteni minden hétre valami tudományos kontentet hozni nektek. A témákat különböző diszciplínák kutatói […]
Egyensúly, 40napos meditációk Navnihallal
Program neve: Egyensúly, 40napos meditációk NavnihallalA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 30. 19:00 – 19:30 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: Meditáljunk együtt MINDENNAP 6 héten keresztül! A mindennapos meditáció szándékának és gyakorlásának fejlesztése arra készít fel, hogy:– könnyebben megbirkózzunk a jelen helyzet kihívásaival– fejlesszük és stabilizáljuk a belső erőnket– visszataláljunk az egyensúlyunkhoz, biztonságunkhoz– […]
Nyugalom, Karanténfesztivál
Program neve: Nyugalom, KaranténfesztiválA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 31. 18:00 – 18:45 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: ⚡️ Ez a program az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál része! 🌅 Az AdniJóga csapata elhozza Nektek a nyugalmat az önkéntes karanténba is. Most még nagyobb szükség van a stresszoldás, a befelé figyelés, és a mozgás […]
Cirkusz+, élő közvetítés
Program neve: Cirkusz+, élő közvetítésA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Április 2. 15:00 – 15:45 Részvétel / Belépés: ingyenes LEÍRÁS: Április 2.-án 15 órakor újra ❗️ÉLŐBEN❗️ jelentkezünk be egyenesen a manézsból! Betekinthettek egy kicsit a kulisszák mögé, jobban megismerhetitek a cirkuszban dolgozókat, és még nyerhettek is! 😉 Ne feledjétek, SENKIT nem hagyunk Cirkusz nélkül! ♥ […]
Zoom Out – Berkes-Bognár Niki, online beszélgetés
Program neve: Zoom Out – Berkes-Bognár Niki, online beszélgetésA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Április 1. 16:00 – 17:00 Részvétel / Belépés: ingyenes LEÍRÁS: Tartalomtervezési technikák A megváltozott munka- és életkörnyezet miatt most picit hozzá kell hangolnunk az online tartalmainkat is a kialakult helyzethez. Nikinek szenvedélye a közösségi média olyannyira, hogy saját már saját tartalomtervezője […]
#eddzotthon #homegym - Otthoni edzés hatékonyan
"A nyári forma most készül" - halljuk sokszor. Ez a jelenlegi helyzetben is igaz, nem mindegy tehát, hogy csak a fotelben ülünk vagy teszünk azért, hogy ne kússzanak fel a zsírpárnák és nyáron büszkén mehessünk a strandra. #homegym #eddzotthon, gyere!
Rengetegen utaztak le a Balatonra az elmúlt időszakban
A jóidő érkeztével egyre többen döntöttek úgy, hogy a hétvégét a Balatonon töltik, így az ebben az időszakban nem megszokott forgalom jelent meg a tóparton. A nyugdíjasok mellett az apartmantulajdonosok és a nyaralóval rendelkező emberek és családjaik is a Balatonhoz özönlöttek, a problémát pedig növeli, hogy mindez a legtöbbjük számára könnyen megoldható a home office és a távoktatás miatt.
Példát mutat kezdeményezésével egy veszprémi étterem
Minden rendelésből befolyt pénzből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak. Sokan példát vehetnének a veszprémi Sushi Pizza étteremről, ami már tavaly decemberben is adományozott pizzákat a tűzoltóknak, és mentőknek, ezzel is tiszteletüket kifejezve a munkájuk iránt. Most, a koronavírus-járvány idején újabb remek ötlettel rukkoltak elő. Összefogtak az Old Blue nevű céggel, ami eredetileg farmer újrahasznosítással foglalkozik, de a […]
Reklám