Vitorlázás

Retrostars X / SunCity / Balatonfüred
None
Zenés nyári esték a Festetics-kastély parkjában

Két különleges zenés színházi produkcióval várja a közönséget augusztus 22-én és 23-án a keszthelyi Festetics-kastély.

Park Piknik a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Gasztronómiai kitelepülők, lovasprogramok, koncertek, parkmozi, fényfestés, városi séta és gyermekprogramok 2020. augusztus 28-30. között Keszthelyen, a Festetics-kastélyban.

Elmarad 2020-ban a Süllőfesztivál Szigligeten

2006-ban rendezték meg először a szigligeti Süllőfesztivált, melynek népszerűsége az elmúlt tizennégy évben töretlenül nőtt.

Reklám
Orgona koncert: Teleki Miklós orgonaművész, Bernáth Balázs, oboaművész.
None
Etienne Walhain és Szendrői Zsuzsanna közös estje
None
Old Boys - Rock & roll party
None
Ünnepi hétvége - Balatonberény
None
Náksi buli Fonyódon
None
Szent István Napi piacnapok
None
STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND minifesztivál lesz Zamárdiban
SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen ingyenes minifesztivállal, négynapos programmal várják a szervezők a közönséget. Mutatjuk a részleteket.
SzabadSTRAND Zamárdi: nappali bulik, koncertek, programok a vízparton

A STRAND Fesztivál hangulatát idézi meg augusztus 19-22 között Zamárdiban a SzabadSTRAND.

Németh Domonkos 5. helyen a Finn Silver Cupon

Az olimpiai Finn dingi osztály U23 világbajnokságon az első nap végén a magyar finnes az 5. helyen áll

Reklám
Így változik a vonatok és a buszok közlekedése a hosszú hétvégén
Minden részlet azoknak, akik vonattal, s azoknak is, akik busszal indulnak a Balatonhoz! Érdemes megnézni még indulás előtt!
Parázson lépdelhet és SUP tetején is jógázhat a Balatonnál a hosszú hétvégén
Nagyon tudjuk szeretni, amikor egy-egy ünnepnap miatt négynaposra nyúlik a hétvége. Nyár vége felé sincs ez másképp, mivel ilyenkor nem a gondosan centizett szabadságból kell lecsippenteni egy pár napos pihenő kedvéért ? mondjuk a Balatonon. A tó körül rengeteg jó program lesz egész hétvégén, mutatunk is párat a kínálatból.
Tűzijáték - Fonyód
None
Augusztus 20 -Balatonszentgyörgy
None
Államalapításunk ünnepe Balatonfenyves
None
Elvis slágerei Márián - Andorai Péter and The Graceband koncert
None
LA NO live koncert Balatonmáriafürdő
None
Táncra perdült a jelzőlámpa Balatonalmádiban
Hétfőn mutatták be a különleges „Táncoló jelzőlámpát” Balatonalmádi egyik forgalmas zebrájánál. A kicsi piros emberke most kivételesen nem marcona, tiltó jelleget öltött, ahogy azt megszokhattuk, sokkal inkább lebilincselő, és vidám volt, mivelhogy „úgy táncolt, ahogy mi fütyültünk” – vagyis táncoltunk.
Márianapok 2020 - Balatonmáriafürdő
None
Reklám
Apa és fia ezt jól kisütötték
Túlzások és méltató sorok helyett, egyszerűen felfrissítem a szakértők által is elismert és deklarált tényt: ebben a műfajban, a Magyar Tenger összes partjait vizsgálva, ők a legjobbak! Balatonszemesen találjuk meg őket.
A belföldi vendégforgalom a plafont verdesi

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) jelentése szerint a turisztikai ágazat kiemelkedő júliust zárt idén. A belföldi vendégek száma elérte a tavalyi értékek két és félszeresét. A magyarországi szálláshelyekre csaknem 1,4 millió vendég érkezett júliusban, akik 4,3 millió vendégéjszakát töltöttek el. Ebből 1,2 millió belföldi vendég 3,6 millió vendégéjszakán át tartózkodott a belföldi szálláshelyeken. Az ügynökség […]

Veszélyben a csodálatos tengerpartok

A Maldív-szigetek körüli vizekben az egyik legmagasabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon, aminek súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is. A mikroműanyagok 5 milliméternél kisebb műanyag darabkák, amelyeket gyakran mikroszkopikus méretük miatt láthatatlan vízszennyező anyagoknak tekintenek. Ezek az apró részecskék a műanyag palackok, textilipari és ruházati termékek lebomlásakor

Ez a Balaton két legolcsóbb települése jelenleg

A Balatont jelenleg ostromló horrorárakról hallunk szinte minden médiafelületen. Az nlc.hu azonban becélozta a hónap utolsó hetét és megkísérelte a lehetetlent: emberi áron szállást találni a magyar tenger partján. Pár héttel ezelőtt a HVG-nek egy háromgyerekes anya panaszkodott, hogy a Balatonnál „a leglepusztultabb helyeket is aranyárban mérik”, és hogy nekik a családjával egy hétre bőven […]

Két héttel meghosszabbítja nyári balatoni menetrendjét a MÁV

Augusztus 31-től szeptember 13-ig utószezoni menetrenddel segíti elő a balatoni kikapcsolódást a MÁV-START.

Véget ért a MET Klasszikus Kupa Balatonföldváron
A verseny második, vasárnapi napja parti halasztással indult - a borús ég nem kedvezett a megszokott keleti szél kialakulásának. A Balatonon máshol sem fújt versenyzésre alkalmas szél, ráadásul az előrejelzés szerint egy esőzóna is közelített Balatonföldvár felé, úgyhogy Erdélyi Béla versenyvezető úgy döntött, a vasárnapi futamok elmaradnak, így a szombati három, szép keleti szélben levitorlázott három futam alapján hirdettek végeredményt.
Melges 24 OB és Európa Kupa
A verseny utolsó napján – a gyenge szél ellenére – is sikerült futamot rendezni, így végül öt futammal zárult az OB, ami azért volt fontos, mert így a legrosszabb futameredményüket kiejthették a verseny résztvevői.
NAU 370 RUN TROPHY III
Valószínűleg a Balaton valamennyi vitorlázója abban reménykedett, hogy ezúttal tévednek az előrejelzések, és bár nem jósoltak szelet a hétvégére, azért lesz annyi szél, hogy versenyezhessenek egy jót. Nos, nem így alakult. NAU 370 RUN Trophy siófoki állomásának első napján nem sikerült futamot rendezni, pedig az osztály csapatai nagyon szerettek volna versenyezni, hiszen a közelgő Országos Bajnokság előtt remek felkészülési lehetőségnek tekintették a saját rendezésű versenyt.
Templomséták - Szent Imre templom és Szent Jobb Kápolna
None
Régi villák nyomában Balatonalmádiban
None
Augusztus 20. // Városi Ünnepség
None
Retroleum koncert - Alsóörs
None
Dávid Roland Ünnepi Műsora - Alsóörs
None
Éjszakai Fürdőzés az Annagorában
None
Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás
None
Mobilon kell helyet foglalni a strandra

Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy újra engedélyezi a tartózkodást a város világhírű strandjain, ha a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságban helyezkednek el a strandolók, helyüket mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatják. Szalagokkal választják el egymástól a helyeket a strandokon, ahol a látogatók kis csoportjai elhelyezkedhetnek. A helyek 30 százalékát mobilon lehetne lefoglalni, a további 70-et az érkezés

XII. Szárszói Lecsófesztivál
None
Erős szezonzárásban reménykednek a Balatonnál
Hét közben kevesebben vannak az alsóörsi strandon, mint az elmúlt években.
Bor és kenyér piac augusztus 20-án
None
Nyertesek és kedvencek ezen a héten - Mutasd meg te is a balatoni nyarad legjobb pillanatait!
Továbbra is érkeznek olvasóinktól a jobbnál jobb balatoni fotók, köszönjük! Te se maradj ki: mutasd meg te is a nyarad legjobb pillanatait, és nyerj!
SzabadSTRAND 2020 - Zamárdi
None
Változik a vonatok közlekedése augusztus utolsó két hétvégéjén

A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez.

Állami szerepvállalással működik tovább a Hévíz-Balaton Airport

Több mint 114 millió forintért 90 százalékos tulajdonrészt vásárol az állam a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő Hévíz-Balaton Airport Kft-ben.

Baleset az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon!
A főváros felől vezető oldalon baleset történt Martonvásár közelében. Aki teheti, hajtson le az autópályáról a 23. kilométernél!
Reklám