Vitorlázás

Megvan a Majthényi - Domokos páros 14. VB aranya Repülő Hollandiban
Majthényi Szabolcs és Domokos András (Spartacus VE) idén éppen harminc éve hollandiznak együtt.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európabajnokságon
Hazai győzelem született Tihanyban a Finn Masters Európa-bajnokságon
Tihanyi Kör -Dr. Dulin László Emlékverseny beszámoló
A Tihany kör - Dr.Dulin László Emlékverseny rekordszámú 75 nevezővel szeptember 4-én rajtolt el szélcsendes időben.
Kölcsönkért hajóval mentett életet a Balatonon egy szolgálaton kívüli rendőr
Egy vízbe esett, csónakjába kapaszkodó férfi kért segítséget Alsóörsnél.
Reklám
Októbertől Ordacsehiben is bemutatják a Nagy-Berek világát
Már áll az épület, bár egyelőre még vezetékek lógnak ki a falából. A leendő kiállító- és konferencia teremben is arra vár a deszkahalom, hogy beépítsék a helyére. Csupán az utolsó simítások vannak vissza a véghajrában, és hamarosan látogatható lesz a Nagy-Berek legújabb attrakciója, amely csaknem 300 millió forintból valósul meg.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon

Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt, és megnyerte az Eb-t. Így az egy hete elhódított magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is. Tihanyban a Finn dinghy Masters Európa-bajnokság mezőnye a verseny harmadik napján 3 kitűnő futamot teljesített, a verseny zárónapján

A leghosszabb szüreti felvonulás volt az idei Szentgálon
Jó hangulatú szüreti felvonulást rendeztek szeptember 11-én, szombaton Szentgálon. A már hagyományos vigasságot 15 éve megrendezik a településen. Az idei különlegessége az volt, hogy a vonulók most alkották a leghosszabb menetet a szüreti felvonulások történetében.
A Csillaghajó osztály köszöni jól van
Kielben rendezték meg a 99. (!) Csillaghajó Világbajnokságot
Hatékony online albérletkeresés

A megfelelő albérlet felkutatása nem egyszerű feladat. Akár fővárosi, akár vidéki lakhatásban gondolkozunk, ez általános igazságnak számít. Fontos, hogy megfelelően szűrni tudjunk a kínálatból. Ebben segíthetnek az erre szakosodott weboldalak. Az ingatlanpiac folyamatos mozgásban van és az év nagy részében szinte csúcsra járatva pörög. A lakáseladások esetén ez talán kevéssé igaz, ugyanakkor az albérletek kereslete […]

Összezárul a Balatoni Bringakör
Az eredményes közbeszerzést követően a napokban kötik meg a kivitelezői szerződést a balatoni tókerülő kerékpárút egyetlen még kiépítetlen elemének kivitelezőjével, a nettó 420 millió forintos beruházásban jövő őszre elkészül a mintegy 200 kilométeres Bringakört tényleg összezáró balatonrendesi szakasz.
Kiállítás Csopakon: Újragondolt ősi technika
A Zámbó Galériában nyílt meg szombaton T. Szabó László képzőművész Heuréka! avagy Frottázsok újragondolva című kiállítása.
Késő este a Balatonból kellett kimenteni egy férfit
Kétségbeesve kért segítséget az a férfi, aki vasárnap késő este került bajba a Balatonban.
Ritka látványnak lehetünk tanúi a Balatonnál
None
Reklám
2022 júniusában nyitja meg kapuit a balatonfüredi Esterházy-kastély

A város egyik legértékesebb épületének rehabilitálása után a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki.

Közel 60 éve folyik el literszámra a gyógyhatású ásványvíz a Balatonnál
None
Szeptember 13-tól új észak-balatoni menetrend lépett életbe

Új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-START a Székesfehérvár-Balatonfüred vonalszakasz villamosításának elkészültével.

Mindent feladott a jól menő magyar vállalkozó, elképesztő dolgot művel a Balatonon
Kovács Ernő, alias Retró Ernő nem is olyan régen még jól menő vállalkozóként élte életét Szentendrén, amikor azt érezte, valami másra vágyik, és újrateremtette gyermekkora világát.
Figyelem! Napokig nem lehet majd bojlizni a Balatonon
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni. Akár a területi jegyet is bevonhatják.
Októberre már elkészül az új füredi sétány

Következő hónapban már róhatják a gyalogosok Balatonfüred vadiúj sétaútját, a Kékszalag sétányt. Az 550 méteres szakasz a Füred Kemping előtt fog elhaladni és pihenő padok, valamint sok zöldfelület övezi majd – írja a város honlapja. Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő […]

Ritka látványosság lesz a Balatonon! A teljes hajóflotta csak 25 évente látható díszszemlén
Olyan kivételes eseményt láthatunk a balatonfüredi Tagore sétányról, amelyet legközelebb csak 25 év múlva rendeznek meg. A BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása és felvonulása az őszi Balaton egyik legérdekesebb látványosságának ígérkezik.
52 világháborús bombát találtak egy bakonyi patak fenekén

Világháborús robbanótesteket emeltek ki a bakonyi Gerece patak medréből a tűzszerészek a múlt héten. A korrodálódott szerkezetek az alacsony vízállás következtében bukkantak elő. Ugyan a bombák már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből. A tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű, […]

Felvonulással zárják a szezont a Tiszán

Az Abádi Kikötő ismét megrendezi az Abádszalókról induló nagy sikerű és látványos hajós felvonulását. Az Abádi Kikötő az idén is meghirdeti a III. Tisza-tavi évadzáró hajós felvonulást. A szervezők szeretnék legalább évente egyszer összehozni a Tisza-tó hajósait egy közös eseményre. Az indulás szeptember 18-án, szombaton 11-kor lesz, gyülekezés 10-től az Abádi Kikötő előtti vízterületen. Az

Reklám
F5-E OB 2021.
F5-E hajóosztályban, Ölbőn rendezték a modellvitorlás Országos bajnokságot.
IBCCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2021
None
IX. NBBH – Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
None
Újra, immáron 14. alkalommal Repülőhollandi világbajnok a Majthényi, Domokos páros

A magyar szövetség honlapja szerint a Spartacus VE párosa a megrendezett kilenc futamból hetet megnyert, kétszer pedig második lett, így órási fölénnyel győzött.

Új csapat a SailGP-ben: Svájc

A következő évadtól egy fiatalokból álló, igen ambiciózus svájci egység is részt vesz a globális versenysorozatban. Vezetőjük Sébastien Schneiter, a kétszeres olimpikon 49er osztályban. A Switzerland SailGP Team szeptember 6-án mutatkozott be Genfben, támogatójuk a Lundin Energy, és a következő három szezonban biztos résztvevői lesznek a SailGP-nek. Ahogy Schneiter elmondta: „Ezzel új és fontos fejezet

SUP-VB - Új-kaledóniai és amerikai aranyérem a technikai számban
A férfiaknál a francia/új-kaledóniai Noic Garioud, míg a nőknél az amerikai Fiona Wylde bizonyult a legjobbnak a technikai számban a balatonfüredi SUP-világbajnokság zárónapján.
Megdöbbentő képek az Ify-kápolnáról
A fákkal és bokrokkal benőtt hátborzongató remetelak egyes legendák szerint kísértet járta hely. Ha lakott is valaha szellem a kápolnában, mára minden bizonnyal ő is odébbállt.
Újabb világbajnoki címet szerzett a vitorlázó Majthényi-Domokos páros
A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős nyerte a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot.
Jubileumi tűzoltóverseny Balatongyörökön
"Mindenki a györöki futamot akarja megnyerni!" - tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A györöki futam 2021. szeptember 11-én került megrendezésre a Parti sétányon.
Végre teljesen elkészülhet a balatoni tókerülő kerékpárút
2022 szeptemberére végezhetnek a munkálatokkal.
Megvan a Majthényi-Domokos páros 14. világbajnoki aranya Repülő Hollandiban
Majthényi Szabolcs és Domokos András (Spartacus VE) idén éppen harminc éve hollandiznak együtt. A spanyolországi Alteában, a Földközi tengeren megrendezett idei Repülőhollandi világbajnokságon elért első helyükkel együtt összesen húsz világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérem van a kollekciójukban. (Első világbajnokságukat az ausztráliai Adelaide-ben nyerték 1994-ben, azóta töretlenül ott vannak a hajóosztály legszűkebb nemzetközi élvonalában.)
Horváth László ezredes: csapatjátékos a balatoni vízi rendészet élén
Férfias küldetés, amikor hatalmas viharban és hullámzásban, száz kilométeres szélben, csapkodó villámok között kell menteni, erről is beszélt Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) vezetője.
Ma feltétlenül figyeld az információkat az utakról
A Balaton körül is terelésekre, korlátozásokra kell számítani az utakon.
Rendőrbetörők a bűn szolgálatában - Mítosz vagy valóság?
Rendőri közreműködéssel törtek fel több száz magánlakást és valutaváltó irodák tucatjait. A bűncselekményeket nagy százalékban a Balatonnál követték el az 1980-as évek közepén.
Mentes volt a szélsőségektől a nyár a Petőfi sétányon a rendőrség szerint

Megnyugtatónak találta a nyári hónapok statisztikáit a siófoki rendőrség. A rend őrei a város kriminalisztikai gócpontján, a belföldi turizmus tetőpontján is derekasan helytálltak – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Amíg 2016. június 1. és augusztus 31. között 74 bűncselekményt regisztráltak, addig – a jelenlegi adatok alapján – idén 49-et. Ebből 28 esetet már felderített a rendőrség. […]

Hétfőtől újabb dunántúli vasútvonalakon kell előre jelezni a leszállási szándékot

A május közepe óta a Gyékényes–Pécs vasútvonal nyolc, valamint a Nagykanizsa–Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén szerzett tapasztalatok alapján szeptember 13-tól a Kaposvár–Fonyód, a Sárbogárd–Bátaszék és a Bátaszék–Baja–Kiskunhalas, a Szentlőrinc–Sellye, a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonal egyes megállóhelyei előtt is előre jelezni kell a leszállási szándékot – írja a MÁV a szerdai közleményében. Az utasforgalmi szempontból szükségtelen […]

Vigyázat, szarvasveszély a balatoni utakon
Az utóbbi napokban egyre több a vadon élő állattal történt ütközés a Balaton környéki közutakon. Beindult a gímszarvasok násza, a vadak sokkal óvatlanabbak és figyelmetlenebbek, napközben is sűrűbben mozognak, így nem árt felkészülni a gyakoribb megjelenésükre.
Alsóörsön a Balaton mindenkié

Mintegy 16 ezer négyzetméteres vízparti területet kapott önkormányzati tulajdonba Alsóörs. Kontrát Károly képviselő kiemelte, Alsóörs polgármestere kereste meg azzal, hogy a vízparti területet szeretné az önkormányzat közösségi célra megkapni, ezzel a Balaton megközelíthetőségét mindenkinek még jobban tudnák biztosítani. A képviselő támogatta a kérést, így a mintegy 16 ezer négyzetméteren lévő négy ingatlan Alsóörs önkormányzatának tulajdonába

Tihany kör - Dr. Dulin László Emlékverseny beszámoló
A Tihany kör - Dr.Dulin László Emlékverseny rekordszámú 75 nevezővel szeptember 4-én rajtolt el szélcsendes időben. A szervezők által járt esti széltánc azonban mégis segített, a rajt után a keleti medencében enyhe légmozgás alakult ki, így a „komppénztárból fújó szél„ ismét segített, amiben igen szoros, hajó-hajó melletti tihanyi csőben való cirkálás után egy újabb leállás után jutottak el versenyzők a 1. számú pályajelig.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon
Hazai győzelem született Tihanyban a Finn Masters Európa-bajnokságon. Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt és miután a verseny utolsó napján nem volt futamokra alkalmas szél, megnyerte az Eb-t. Így az egy hete megnyert magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is.
Szomorú adatok a Balatonról

Az idén nyáron 14-en fulladtak a Balatonba, és 376 embert kellett kimenteni a vízirendőröknek. Az idei év a korábbiaknál több tragédiát hozott: míg tavaly nyolcan, három éve hatan fulladtak a tóba, addig ebben a szezonban, szeptemberig már 14 áldozatot követelt a Balaton. Az idei nyár átlagosnak mondható, bár mi nem szeretjük, ha ilyen az átlagos

Mutatjuk, hogy milyen gyönyörű most a Balaton – fotós körkép
Nyári meleg és tiszta víz fogadja a Balatonra érkezőket szeptember második hétvégéjén. A parton sokan élvezik a víz nyugtató látványát, mások bringára pattannak, vagy sétahajózni indulnak. Lefotóztuk, hogy nincs tömeg, és a legszebb arcát mutatja a magyar tenger.
Furcsa szerkezetekkel az oldalán vetett partra a víz egy busát a Balatonnál
None
Csúcsot döntött idén nyáron a balatoni komp forgalma
Új csúcsot ért el a balatoni komp nyári utasforgalma az idén, amely a tavalyit csaknem 15 százalékkal, de az elmúlt évtizedek rekordévének számító 2019-est is 3 százalékkal túlszárnyalta; a szállított kerékpárok száma 2019-hez képest 25 százalékkal nőtt augusztus végéig.
Reklám