Vitorlázás

Hello Keszthelyi Advent – szikrázó fények és sziporkázó applikáció

Illatos forralt bor, színes programok, rózsafánk és nagyszerű kihívások is csábítanak a keszthelyi Fő-térre.

Zajlik a felújítás – teázókert is lesz Szántódpusztán
Néprajzi kiállítás, Kneipp-ösvény, élmény- és teázókert, piactér és lelátós lovaspálya is épül a felújítás alatt álló Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ területén. A komplexumot várhatóan 2022 nyarán adják át.
Bornegyeddel vár a badacsonyi advent
Az adventi hétvégéken kirándulj majd korzózz a badacsonyi bornegyedben, szerezd meg a karácsonyfa alá valót és kóstold meg a téli Badacsony ízeit.
Forraltbor-főző verseny
None
Reklám
Megújul és új funkciókat kap Veszprém műemléki épülete, a Ruttner-ház

A hajdani börtön alatt álló U alakú ház, egykoron a Jókai utca egyik legpatinásabb épülete, a Ruttner kereskedőcsalád otthona volt több generáción keresztül.

Élettel töltik meg a kikötőt
A téli időszak beköszöntével sem kell lemondaniuk vitorlásszenvedélyükről azoknak, akik a hideg, vagy olykor fagyos idő ellenére elrúgnák a partot. A balatonlellei BL Yachtclubban nem csak egész évben várják a vitorlázókat, hanem már hagyomány, hogy az egységek baráti regatták keretében mérhetik össze tudásukat. A tematikus versenyek különlegessége nem csupán a családi hangulat, hanem az is, hogy a futamok végeztével sem kell hazamenni, sőt érdemes maradni a színes gasztronómiai programokon. Tóth Balázs a BL Yachtclub vezetője a Vitorlázz Itthonnak elmondta: másodlagos piaca lett a kikötőhelyeknek a vízen tárolás, hiszen többen éppen a versenyek vagy a téli túrák miatt érkeztek a klasszikus szezon elmúltával hozzájuk.
Emlékek őrzője az öreg fűz - meghal, mégis tovább él
Öreg, terebélyes, reszketeg. Lassan eljár felette az idő, ám sok sok évtized alatt sokaknak adott szemet gyönyörködtető látványt és emlékezetes élményeket a legendás Koloska-völgyi fűzfa. Balesetveszélyes állapota miatt folyamatosan pusztul – de másképpen mégis tovább él.
Letették a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia alapkövét Sukorón

A létesítmény 55 milliárd forint hazai forrásból valósul meg és az állam fogja üzemeltetni. A komplexum 2024 harmadik negyedévében lesz kész.

Új korszak kezdődik a BAHART-nál
A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Miklós-forrás és kolostorrom, Vállus

A Zala megyei Vállus község közelében fakad az egész Keszthelyi-hegység legmagasabban fekvő és legbőségesebb vízhozamú forrása, amely nevét Szent Miklós után kapta. A kút szomszédságában pedig a Pálos Rend egyik Balaton-felvidéki kolostora működött a középkorban. A forrás egy márga és egy dolomit réteg találkozásánál tör a felszínre. Az egykor itt élő szerzetesek felduzzasztották és halastavat […]

Körpanoráma: Beneteau First 27

A First 27 SE egyszerre vérbeli versenyvitorlás és sportos túrahajó, amely nem ragad le egyetlen vízfelületnél, lévén utánfutón vontatható. Teljesítménypotenciálja modern formájából és építésének módjából adódik, alakstabilitása meggyőző, tőkesúlya mélyre nyúlik, karbonrudazata és az arra felhúzható vitorlák könnyen kezelhetők (nincs szükség backstagre), a két kormánylap határozottan tartja kontroll alatt a hajót jelentős dőlésnél is. Egyedül,

Idén is felállítják a Balaton karácsonyfáját Szigligeten, de az újévi csobbanásnak annyi

Sajnos ezúttal is elmarad a hagyományos, újévi csobbanás Szigligeten, de a Balaton karácsonyfáját beviszik a vízbe szenteste a tradíció keretein belül. Egészen eddig reménykedtek, hátha lehetőség adódik 2022-t egy csobbanással köszönteni, de le kell mondaniuk a rendezvényről – írja a 24.hu. Felelős szervezőként egy ilyen súlyos járványügyi helyzetben nem képezhetünk fertőzési gócot azzal, hogy több […]

Valóban I. András csontjai lehetnek a tihanyi királykriptában

I. András király és közelebbi családtagjainak csontjaiként azonosította a Bölcsészettudományi Kutatóközpont szénizotópos vizsgálata a maradványokat, melyeket a Tihanyi Bencés Apátság monostora rejtett. A tudományos kormeghatározás során bebizonyosodott, hogy a viszgált embertani anyag egy része biztosan a 11. századból származik – közölte Mende Balázs Gusztáv paleoantropológus. Balogh Balázs, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója felidézte, hogy a tényleges […]

Reklám
Flokiéknak lehet, hogy ez lesz az utolsó karácsonyuk a siófoki menhelyen
Floki már 9 éve él a Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyén. Kora miatt azon kutyusok táborába tartozik, akiknek szinte semmi esélyük, hogy gazdára találjanak. De karácsonyozni ő is szeretne.
Új korszak kezdődik a balatoni hajózásban, a fejlesztések történelmi léptékűek

Nemcsak megújulnak a BAHART flottájának hajói, hanem újak gyártása is folyamatban van.

Egyedi, veterán rendőrautót találtak Keszthelyen – tesztvideóval
Előkerült Magyarország egyetlen megmaradt rendőrségi Volga M21-es autója.
Valter Attilára bölcsességfog-húzás és a Giro d'Italia is vár
Valter Attilát nem érdekli a Tour de France, a Giróra készül, de karácsony előtt a fogát is kihúzzák.
A fenekét mutogatja a Maldív-szigeteken az egykori és a jelenlegi Miss Balaton
Szexi fotókat posztoltak a szépségkirálynők.
Téli pompa a kastélyban
None
Karácsonyi szünet a Follyban
None
Adventi tekergő Keszthelyen
None
Év végi malackodás
None
Reklám
Advent második hétvégéjén karácsonyi kavalkád vár a Balatonnál – programajánló
A Balaton advent idején is színes programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.
Ez lesz Ördög Nóráék következő nagy dobása Balatonakarattyán

Újdonságba vágja a fejszéjét Ördög Nóra és Nánási Pál Balatonakarattyán december 4-én. A bejelentéshez a házaspár Facebookot választotta és nagy örömöt váltott ki a jégkorcsolyázás iránt érdeklődő közönségből – írja az nlc.hu. Jégpályát nyit a nemrég még a Maldív-szigetekről fürdőruhás képeket posztoló Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Balatonakarattyán, az üzletük mellett. A poszthoz a […]

A Rio 2016 elnökét 30 év börtönre ítélték az olimpiához kötődő korrupció miatt

Carlos Nuzmant, a Rio 2016 és a Brazil Olimpiai Bizottság korábbi elnökét 30 év és 11 hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért szavazatokat vásárolt a brazil város sikeres olimpiai és paralimpiai pályázatának kedvező elbírása érdekében Nuzmant korrupció, bűnszervezetben való részvétel, pénzmosás és adócsalás vádjában találta bűnösnek a Rio de Janeiró-i 7. szövetségi büntetőbíróság vezetője, Marcelo Bretas bíró.

Bővítik a balatonvilágosi Traubi gyárat

Megindult a balatonvilágosi Traubi gyár telephelyfejlesztési beruházása, melynek során egy új szerelőcsarnok épülhet majd meg a jövőben az ipari park területén. Egy több mint 1600 négyzetméter alapterületű, új szerelőcsarnokkal bővül a balatonvilágosi régi Traubi gyár területén elhelyezkedő Mathiász Innopark, ahol többek között a világon egyedülálló elektromos jetskik, úszóházak és úgynevezett „legoépületek”, azaz mobil lakóegységek és előregyártott modulházak […]

Leomlott a Balaton-felvidéki kápolna tornya
Öt éve kezdeményezték az épület megmentését. Hiába.
Fürdőruhában mászkált a csontig hatoló hidegben Budapesten
És meg fogja úszni. A férfi szerint a hideg segít az egészség megőrzésében.
Lehet, hogy az Alinghi visszatér az America’s Cupba?

A vitorlaszárítóban terjengő pletykák szerint a svájci Alinghi indulni fog a 37. America’s Cupon, függetlenül annak helyszínétől. A svájci csapat a Société Nautique de Genève-t képviselte, 2010-ben láthattuk őket utoljára, amikor az Oracle BMW ellen versenyeztek a Deed of Gift kihíváson a spanyolországi Valenciában. De csak mert svájciak, még nem biztos, hogy svájci zászló alatt

Szüret télen? Fenyőfákról? A Balatonnál ezt is lehet
Advent harmadik hétvégéjén fogják leszedni az öthektáros badacsonyörsi Folly Arborétum szüretelésre váró atlasz- és himalájai cédrusainak, valamint az óriástobozú fenyők tobozait, gyere, és nézd meg ezt a különleges eseményt.
Nyolcszor vásároltak a Balatonlellén talált bankkártyával, de lebuktak
Még mindig vannak, aki azt gondolják, hogy talált bankkártyával következmények nélkül vásárolgathatnak? Igen. Pedig a biztonsági kamerák mindent rögzítenek.
Madárinfluenza miatt el kellett pusztítani a Festetics-kastély Madárparkjának összes egyedét

A madárpark 380, különböző fajhoz tartozó vadmadár otthona volt, a madárinfluenza továbbterjedésének megakadályozása érdekében az állományt fel kellett számolni.

Madárinfluenza miatt el kellett pusztítani a Festetics-kastély összes madarát

A madárpark 380, különböző fajhoz tartozó vadmadár otthona volt, a madárinfluenza továbbterjedésének megakadályozása érdekében az állományt fel kellett számolni.

Bezárták a keszthelyi Festetics-kastély madárparkját – lecsapott a madárinfluenza a tollasokra

A madárpark 380, különböző fajhoz tartozó vadmadár otthona volt, a madárinfluenza továbbterjedésének megakadályozása érdekében ugyanis az állományt fel kellett számolni.

Kívül-belül újjászületik a Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központ

A Balatonföldvár és Szántód között fekvő Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ fejlesztése várhatóan 2022 nyarára készül el.

Már majdnem kész a szuper sportcsarnok Fonyódon
Látványos munkálatok folynak Fonyódon. Háromszintes, ezerfős sportcsarnok épül, melyben helyet kapnak a kézilabdások, a testépítők, a birkózók és a fallabdázók.
Így várja Pitti Katalin az ünnepet
A legszebb ünnep a karácsony, bár az adventi időszak rendkívül zsúfolt a sok fellépés miatt - mesélte Pitti Katalin, amikor Csopakon találkoztunk vele.
A Nemzetközi Önkéntes Program projekt újabb állomása Budapesten
A Lengyel Vitorlás Szövetség a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a „Wind Hunters” román vitorlás klubbal közösen elindította a VolunSailing projektet
Tarolt a vírus, kivégezték az összes madarat a járvány miatt
A keszthelyi madárpark teljes állományát, 380 gyönyörű madarat kellett elpusztítani a madárinfluenza továbbterjedésének veszélye miatt. A Madárpark és a kastély vezetőségét és munkatársait is sokkolta az eset.
Orgonával gazdagodott a csopaki templom
Szent István király csopaki templomlára felkerül a korona - így fogalmazott ifj. Varga Gábor, aki családjával együtt felajánlotta azt az összeget, melyből a templomba orgonát tudott vásárolni a plébánia.
A szocialista építészet gyöngyszemei a Balaton parton

Vagy szereted vagy irtózol tőle, de tény, hogy a szocializmus építészeti esztétikája nyomokban a mai Magyarországon is fellelhető és nem tudsz közömbösen tekinteni rá. Sci-fibe illő formák és extravagáns kivitelezés jelent meg a kiemelt csomópontokon, melyeket az adott települések ékköveinek szántak. Ez alól a gyakorlat alól természetesen a Balaton part sem volt kivétel, így most […]

Változatos újításokkal csábítanak a szállodahajók

A pandémia nem várt visszaesést hozott a szállodahajó-turizmus piacán. Kérdés, hogyan lehet visszafordítani ezt a folyamatot. A szállodahajó-turizmus az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai terméke. 2012-ben 21 millió főnél is többen utaztak szállodahajókon, 2022-re pedig 34 millió utast prognosztizáltak a szakértők. A pandémia hatására azonban a termék iránti kereslet jelentősen visszaesett, a piaci szereplők

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon, de a Balaton vízimadarait ne etessük

Kezdetét vette a 132. országos énekesmadár-etetési szezon. Ennek kapcsán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) adott ki közleményt, melyben felhívják a lakosság figyelmét a vízimadarak etetésének veszélyeire. Mint írják, Magyarországon 1890-től számítható a lakosság madáretetési mozgalmának elindulása, így a 2021/2022-es tél a 132. szezon. Ennek kapcsán az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra hívja […]

Tarr Lajos munkáiból nyílt kiállítás Siófokon a művész születésének 100. évfordulóján

Kiállítás nyílt a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ galériájában Tarr Lajos festőművész születésének 100. évfordulója alkalmából. Az művész munkái mellett a helyi művészközösség alkotásai is megtekinthetőek – írja a siofok.hu. „Egyesületünk hat évvel ezelőtt felkarolta a helyi művészeket, és létrehozta az első közös tárlatot, ahol bemutatták tehetségüket a siófoki alkotók. Ezek a művészek azóta nagyon sokat […]

Karácsonyfát állítanak a Balatonban
Az Újévi Csobbanás ezúttal elmarad.
Fenntartható turizmusfejlesztés a Szigetközben

A győri Széchenyi István Egyetem részvételével zajló Insula Magna Program keretében fenntartható turizmusfejlesztési koncepció készül. Célja, hogy olyan irányt mutasson a Szigetköznek, amelyben a szolgáltatásbővítés a védett természeti környezet megóvásával párosul. A Szigetköz és a Csallóköz jövőjét megalapozó programban olyan projektjavaslatokat fogalmaznak meg a szakemberek, amelyek a következő európai uniós ciklusban valósulhatnak meg. Tizennyolc munkacsomagot

Reklám