Vitorlázás

Torlódik a forgalom a Balaton felé
Sokan indultak útnak a tóhoz péntek délután, a sávok telítettek az M7-esen a Balaton irányában.
Családi Fesztivál 2021 Balatonfüred

2021. augusztus 11-én, szerdán első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a Családi Fesztivált.

Nincsenek jó híreink az időjárással kapcsolatban

Tankok verik fel a csendet a Balatonnál
Harci bemutatót tartanak.
Reklám
Festői szépségű a Farkas Gábriel Band új videoklipje

A vitorlázás ünnepén mutatta be új videoklipjét a Farkas Gábriel Band. A zenekar a Léggömb című dalhoz készített egy igazán nyári hangulatú kisfilmet. A nótát G. Dénes György, alias Zsüti fia, Gém Zoltán írta Gábrielnek, aki jazz triójával meghangszerelte, vendégművészként pedig Szirtes Edina Mókust is meghívták az alkotáshoz.

Függetlenség Napja 2021 Balatonakarattya

A balatonakarattyai Rákóczi parkban 2021. augusztus 5-én rendezik meg a Függetlenség Napját.

Erre a zenére futott be a győztes RSM

A keszthelyi bója környékén délelőtt alig fújt a szél.

A felgyorsított videón fél órát foglaltunk össze. Szinte helyben jártak a hajók.

Kékszalag - képekben
Rengeteg néző, izgatott hangulat, nagy küzdelem az utolsó percig - ez jellemezte az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj első napjának végét. Este háromnegyed kilenc előtt pár perccel érkezett a célba az első hajó, az RSM.
Kortárs kertmozi és kulturális találkozópont nyílik Csopakon
2021 augusztusban új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, hanem egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára. Egy művészeti és szórakoztató központ csopaki és környékbeli lakosoknak, az itt nyaralóknak és a szórakoztató programokra éhes idelátogatóknak.
Felpezsdült a Balaton - az Időkép radarfelvétele az idei Kékszalagról

A Kékszalag idején hatalmas a vízi forgalom a Balatonon. Az Időkép felvételén azonban, nem csak a hajók, hanem különböző természeti jelenségek is megfigyelhetőek. A videó végén a Siófoknál kissé beszoruló egységek, a feltámadó szél hatására tudtak megindulni a Tihanyi-szoros felé. 

Már 276 hajó kerülte a keszthelyi pályajelet

Teljes abszolút bójakerülési lista itt: http://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

200 hajó hivatalos eredménye Keszthelynél

Már 200 hajó átért Keszthelynél, a hivatalos eredmények itt találhatóak.

Reklám
Idén is a Káli-medencébe költözik a Kőfeszt, a nyugalom fesztiválja
Az immár hároméves Kőfeszt ebben az évben a a Káli-medence tíz településén várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat augusztus 4-8-ig. A nyugalom fesztiváljaként ismert ötnapos rendezvény célja a néphagyományok és a népművészet értékek megőrzése, amit színes programokkal ér el.
A Lillafüred a legelső klasszikus hajó

Az abszolút 18. helyen futott be a Lillafüred 75-ös cirkáló, Gál András Leventével a kormánynál. Évről évre külön csatát vív a Balaton három 75-öse, ezúttal is kemény volt a küzdelem, csak néhány perccel maradt le vetélytársától a Nemere II. , "a Balaton zászlóshajója". Még péntek délelőtt 10 óra előtt befutottak mindketten, a 18. és a 19. helyen.

Gyurcsány Ferenc leruccant a Balatonra, félmilliós számlát csinált
Nem olcsó a balatoni nyaralás a családoknak a DK elnöke szerint.
„A Plázs az egyik kedvenc nyári koncerthelyszínünk” – Halott Pénz koncerttel indul a hétvége Siófokon

A Plázson nincs megállás: július 23-án a Halott Pénz mutatja be új albumát a Balaton közönségének, míg szombaton a Kowalsky meg a Vega érkezik a Blahalouisiana társaságában. Folytatódik a habparty, Metzker Viktória Yaminával zenél, szombaton pedig négy helyszínen zajlik majd a Classic Festival, míg nappal a Just Clear Beach Fitness Fesztiválon különféle mozgásformát próbálhatnak ki […]

24 órája kezdődött az 53. Raiffesen Kékszalag Nagydíj

1 nappal ezelőtt reggel 9:00-kor eldördült a startpisztoly, és megkezdődött Magyarország legnagyobb tókerülő versenye. 24 órán belül 16 hajó teljesítette a légvonalban mért 155 kilométeres távot. Valamivel kevesebb, mint 23 és fél óra után a Quantum Sails Trentasette ért be a 16. helyen.

Történelmi küzdelem a Kékszalagon
Két perc döntött az RSM javára.
30 balatoni település 50 programja július 24-30. között

Programkavalkád jellemzi július utolsó hetét a Balatonnál, a tengernyi rendezvény közül félszázat választottunk ki listánkhoz.

Keszthelyi bójasorrend 119 hajóról
Az utolsó simítások zajlanak a magyar vitorláscsapatnál
Az előolimpia tapasztalatait hasznosítva, a megfelelő ütemben készül a tokiói ötkarikás játékokra a magyar vitorláscsapat. Közülük Érdi Mária (Larer Radial) és Vadnai Benjamin (Laser Standard) vasárnap kezdi meg szereplését.
Reklám
Friss időjárási helyzetkép és szél(?) előrejelzés

Pillanatnyilag ez a helyzet a Balatonon. Kihívást jelentenek a körülmények, a szélcsend is szemből fúj...

"Unokázós csalások" már a Balatonnál is
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén az idegenforgalmi szezonban jelentősen megnövekedett az úgynevezett „unokázós csalások” száma, ezért arra kérik a lakosokat és itt nyaralókat, hogy legyenek éberek az idegenekkel szemben.
A Sponsor Wanted a 15. helyezett.

Hétvégén piszok meleg lesz, aztán jön a vihar
Aki hajnalban didergett, a hétvégén fellélegezhet.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malmok Völgye, Kapolcs

A múlt pénteken a kapolcsi Királykő volt terítéken a magyar tenger környékének látványosságait bemutató sorozatunkban, ám egy olvasónk jogosan hívta fel a figyelmünket, hogy talán méltatlanul felejtettük el említeni a szintén Kapolcson át vezető Malmok Völgye túrautat, így most ezen hiányosságunkat igyekszünk pótolni. A Malmok Völgye egy tavaly átadott túraútvonal, amely Hegyesd, Monostorapáti, Kapolcs, Taliándörögd […]

Modellvitorlás verseny a Kékszalagon - videó

Amíg a Balaton közepén a 23 méteres katamaránok szelték a vizet, Balatonfüreden a part mellett a modellvitorlások mérték össze tudásukat.

Friss keszthelyi bójasorrend - az első 80 hajó
A Halott Pénz imád a siófoki Plázson koncertezni
Július 23-án a Halott Pénz mutatja be új albumát a Plázson, szombaton a Kowalsky meg a Vega érkezik, a Blahalouisiana társaságában.
Az 53. Kékszalagot a Vándor Róbert kormányozta RSM nyerte

Az élen végző hajó legénységének tagjai: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András.

Címvédés a Kékszalagon

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán. A gyenge szélben rajtoló verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, amelyből végül pár perccel az RSM került ki győztesen, 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítve

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom a Balaton környéki megyékben

A héten előforduló csapadékos időjárás miatt visszavonták a felelős hatóságok a tűzgyújtási tilalmat Budapesten és Magyarország tíz megyéjében – adta közre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Egyelőre véget ért a tűzgyújtási tilalom Budapesten, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak […]

Sütemények segítségével ismerhetik meg a gyerekek a vitorlázás történetét

Ehető QR-kódokkal díszített süteményt kapnak azok a gyerekek, akik megígérik, hogy a jövőben többet fognak sportolni, esetleg kipróbálják a vitorlázást. A sütemény csak azoknak a lurkóknak jár, akik részt vesznek Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán és felfedezik Balatonfüred  rejtett kincseit, ahol számos hajózással kapcsolatos szobrot, épületet, stb. kell megtalálniuk a Kékszalag vitorlásverseny idején. A […]

Milliomos lesz a Bahart

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, augusztus közepéig pedig meglehet az egymillió utas. A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75 százaléka, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp 15-20 ezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi,

Egy híján 50

Már 49 hajó hivatalos eredménye érhető el a keszthelyi bójáktól online hirdetőtáblánkon: https://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

A reggel hűvös lesz, délutánra nyári meleg jön
None
Befutott az Avatar II. a 14. helyen

PP Pénteken 5 óra 29 perckor az első, nappali világosság mellett befutott hajó az Avatar II. volt, Soponyai Gézával a kormánynál. " Éjszaka hol innen fújt, hol onnan, vadásznunk kellett a szelet. Szerencsére egyszer sem álltunk meg a verseny alatt, időben átcsúsztunk a nyugati medencébe. Ellenfél nélkül vitorláztunk, ezúttal mi léptünk meg, nem más."- nyilatkozta kikötés közben Sopi. Egyelőre nem látszik a következő, tizenötödik befutó hajó a horizonton.

Megérkezett a 14. hajó is a célba

Ahogy az a nyomkövető alapján várható volt, az Avatar II. jött be a 14. pozícióban a célba.

Mai várható időjárás

Mai várható időjárás, jelenleg gyengül a szél

Napfelkelte előtt nézzük meg milyen volt a naplemente - GALÉRIA

Sűrű a forgalom a nyugati-medencében

Az Avatar II. hamarosan átszeli a Tihanyi-szorost

A Yardstick Open csoport első hajójaként az Avatar II. közeledik a balatonfüredi célhoz.

Közel 40 hajó keszthelyi eredménye elérhető már

Online hirdetőtáblánkon a legjobb 39 hajó keszthelyi hivatalos eredménye már megtekinthető: https://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

Videón az élmezőny párharca a nyugati-medencében

Reklám